ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ТЪРЖЕСТВЕНО ПОСРЕЩАНЕ НА ВРАЧАНСКИЯ МИТРОПОЛИТ ГРИГОРИЙ ВЪВ ВРАЦА

18 март 2017 16:45, Българска Патриаршия
Посрещане на Врачанския митрополит Григорий в гр. Враца

На 18 март 2017 г., след отслужения трисагий за приснопаметните врачански митрополити, Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, съпровождан от своите събратя синодалните архиереи Ловчански Гавриил, Пловдивски Николай, Неврокопски Серафим и Старозагорски Киприан, както и от епископите Мелнишки Герасим - гл. секретар на Св. Синод, Адрианополски Евлогий, Велички Сионий, Знеполски Арсений и Константийски Яков, се отправи от храм "Св. Николай" в литийно шествие към площад „Христо Ботев“ за всенародното посрещане в престолния си град.

Там го приветства голямо множество духовници от епархията и страната, епархиоти, държавни и общински ръководители, представители на врачанската общественост. Врачански митрополит Григорий бе посрещнат лично от областния управител Момчил Младенов и кмета на гр. Враца Калин Каменов. Господин кметът в сърдечно слово изрази всеобщата радост от избора на Врачанския митрополит Григорий за духовен водач на епархията и, като му подари напрестолен кръст, пожела: "С него да кръщавате, венчавате и благославяте всички нас!"

Новият епархийски митрополит Григорий от своя страна благодари за топлото посрещане и увери присъстващите, че всеки е добре дошъл във Врачанската св. митрополия и че той с всички свои сили ще работи за цялостното духовно възраждане на богодаруваната му епархия.

~~~~~~~~~~~~~~~

Очаквайте подробните ни материали!

Текст и снимки: Десислава Панайотова

 

 

Снимки

С хляб и солПосрещане на Врачанския митрополит Григорий в гр. ВрацаВрачанският митрополит Григорий пристигна в престолния си град
« предишна новинаследваща новина »