ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска служба и свещеническа конференция в Тетевен

17 март 2017 19:52, Ловчанска митрополия
Архиерейска служба и свещеническа конференция в Тетевен

Днес Ловчанският митрополит Гавриил беше в град Тетевен, където в храм „Всех Святих" отслужи Света Преждеосвещена Литургия. В съслужение с владиката участваха ставроф. ик. Павел Лалев, свещеноик. Павлин Петров, свещеноик. Вельо Йотов, йеромонах Нектарий, свещ. Петко Хубавенски.

В проповедта след службата владиката разказа житието на св. преп. Алексий човек Божий, и акцентира върху спасителната необходимост от подражание на светиите.

По-късно се проведе свещеническа конференция, по време на която, както и при другите духовни околии, в които се проведоха свещенически конференции, бяха засегнати различните аспекти от богослужебната и пастирската дейност на свещениците от околията, въпроси, свързани с икономическото състояние на енориите, бе изтъкната необходимостта от задължителна катехизация на всички, пристъпващи към тайнството св. Кръщение.

Митрополит Гавриил отново даде своите архипастирски насоки, насърчения и съвети към духовниците, присъствали на конференцията.

 

 

Снимки

Архиерейска служба и свещеническа конференция в ТетевенАрхиерейска служба и свещеническа конференция в ТетевенАрхиерейска служба и свещеническа конференция в ТетевенАрхиерейска служба и свещеническа конференция в ТетевенАрхиерейска служба и свещеническа конференция в ТетевенАрхиерейска служба и свещеническа конференция в ТетевенАрхиерейска служба и свещеническа конференция в Тетевен
« предишна новинаследваща новина »