ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 6/2017 г. на "Църковен вестник"

18 март 2017 10:27, Българска Патриаршия
Излезе от печат брой 6/2017 г. на "Църковен вестник"

В периода на св. Велика Четиридесетница и под знака на най-материнския месец в годината, заради събитието на Благовещението, което промени хода на човечеството и стана средоточие на неговата историята чрез волевото съгласие на най-уханното му цвете – Пресвета Богородица, новият брой е посветен на почитта към светостта и тружениците на добродетелта.

Какво има да ни каже днес ликът на Пресвятата? Отговор и повод за размисъл ни дава беседата на приснопаметния старец Мойсей Светогорец „Вседобродетелната Пресвета Богородица” - стр. 1, 6.

Юбилейният празник по повод 1 година от канонизацията и прославлението на Софийския Чудотворец светител Серафим (Соболев), Богучарски архиепископ, намира отражение във вестника, подплатено от проповедта на Старозагорски митр. Киприан „Уроците на днес чтимия светител Серафим” и научния доклад на ик. Емил Паралингов „Спомен за един „безотечественик” (о. Сергей Белоусов, с. Долни Воден)” - стр. 1, 4-5.

Гласът на св. Отци ни призовава към дръзновение и бодърстване чрез словата на св. Тихон Задонски „Лозата и пръчките” и св. Кирил Йерусалимски „И пак ще дойде със слава да съди живи и мъртви” – стр. 3.

Накрая, за улеснение на „малки и големи”, на цветна страница ще намерите Неделите на св. Четиридесетница поднесени в тяхната образна символика – стр. 8

АБОНАМЕНТ ЗА "ЦЪРКОВЕН ВЕСТНИК" МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ НА E-MAIL НА СИНОДАЛНО ИЗДАТЕЛСТВО: sinizdat@gmail.com; synodalpress.bg@gmail.com ИЛИ НА ТЕЛЕФОН: 02/980 30 16.

Чрез Форма за поръчка на адрес: http://synodalpress.blogspot.bg/p/blog-page_4.html

 

 

« предишна новинаследваща новина »