ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Дяконско ръкоположение в Ловеч и възпоменание на жертвите в лагера на смъртта „Слънчев бряг“

18 март 2017 20:08, Ловчанска митрополия
Дяконско ръкоположение в Ловеч и възпоменание на жертвите в лагера на смъртта „Слънчев бряг

В съботния ден Ловчанският митрополит Гавриил отслужи св. Литургия в катедралния храм „Св. Троица“. В съслужение с него участваха ставроф. ик. Кънчо Кабадийски и ставроф. ик. Любомир Казашки, както и свещеници при храма. По време на светата служба владиката ръкоположи в светлия дяконски чин благоговейния мъж Тихомир Борисов, който получи името Тихон - на светител Тихон, патриарх Московски.

Дякон Тихон е роден през 1984 година във Враца, където получава средното си образование. След като отбива военна служба и воден от жива вяра в Бога, той записва паралелния курс на Софийската духовна семинария, а след като завършването й той продължава образованието си в Богословския факултет на Софийския университет. Женен е и има едно дете. В утрешния неделен ден той ще бъде ръкоположен за свещеник.

Също на днешния ден беше извършено и ежегодното възпоменание на жертвите в лагера на смъртта „Слънчев бряг“ край Ловеч. Тук Негово Високопреосвещенство отслужи панихида и се обърна към събралото се множество с думите, че за да не се повтарят зверства като тези, които са ставали на това място, е особено важно да възпитаваме децата си в добродетели, а най-важно от всичко е да ги научим на вяра в Бога.

 

 

Снимки

Дяконско ръкоположение в Ловеч и възпоменание на жертвите в лагера на смъртта „Слънчев брягДяконско ръкоположение в Ловеч и възпоменание на жертвите в лагера на смъртта „Слънчев брягДяконско ръкоположение в Ловеч и възпоменание на жертвите в лагера на смъртта „Слънчев брягДяконско ръкоположение в Ловеч и възпоменание на жертвите в лагера на смъртта „Слънчев брягДяконско ръкоположение в Ловеч и възпоменание на жертвите в лагера на смъртта „Слънчев брягДяконско ръкоположение в Ловеч и възпоменание на жертвите в лагера на смъртта „Слънчев брягДяконско ръкоположение в Ловеч и възпоменание на жертвите в лагера на смъртта „Слънчев брягДяконско ръкоположение в Ловеч и възпоменание на жертвите в лагера на смъртта „Слънчев брягДяконско ръкоположение в Ловеч и възпоменание на жертвите в лагера на смъртта „Слънчев брягДяконско ръкоположение в Ловеч и възпоменание на жертвите в лагера на смъртта „Слънчев брягДяконско ръкоположение в Ловеч и възпоменание на жертвите в лагера на смъртта „Слънчев брягДяконско ръкоположение в Ловеч и възпоменание на жертвите в лагера на смъртта „Слънчев брягДяконско ръкоположение в Ловеч и възпоменание на жертвите в лагера на смъртта „Слънчев брягДяконско ръкоположение в Ловеч и възпоменание на жертвите в лагера на смъртта „Слънчев брягДяконско ръкоположение в Ловеч и възпоменание на жертвите в лагера на смъртта „Слънчев брягДяконско ръкоположение в Ловеч и възпоменание на жертвите в лагера на смъртта „Слънчев брягДяконско ръкоположение в Ловеч и възпоменание на жертвите в лагера на смъртта „Слънчев брягДяконско ръкоположение в Ловеч и възпоменание на жертвите в лагера на смъртта „Слънчев брягДяконско ръкоположение в Ловеч и възпоменание на жертвите в лагера на смъртта „Слънчев брягДяконско ръкоположение в Ловеч и възпоменание на жертвите в лагера на смъртта „Слънчев брягДяконско ръкоположение в Ловеч и възпоменание на жертвите в лагера на смъртта „Слънчев брягДяконско ръкоположение в Ловеч и възпоменание на жертвите в лагера на смъртта „Слънчев бряг
« предишна новинаследваща новина »