ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Малко повечерие с Богородичен акатист в Брацигово

19 март 2017 17:32, Пловдивска митрополия
Малко повечерие с Богородичен акатист в Брацигово

На 17 март с благословението на Пловдивския митрополит Николай Негово Преосвещенство Знеполският епископ Арсений, първи викарий на митрополита, възглави Малкото повечерие с третата статия на Богородичния акатист в храм „Св. Йоан Предтеча” в Брацигово. Викарният епископ донесе за поклонение и благословение на препълнилите прекрасния храм християни чудотворната икона „Св. Богородица – Златна ябълка”, пред която се състоя последованието, както и св. мощи на св. Лука Симферополски. Светините бяха тържествено посрещнати от свещеноиконом Любомир Траянов, архиерейски наместник на Пещерска духовна околия, свещеници от града и епархията и кмета на Брацигово г-н Петко Петков.

Със Знеполския епископ Арсений съслужиха ставрофорен свещеноиком Тодор Хаджиев и свещеноиконом Деян Стоенчев – духовни надзорници при Пловдивска митрополия, храмовото духовенство, митрополитският протодякон Илиян Александров и дякон Ангел Ангелов. Красивите песнопения от Молебния канон на Пресвета Богородица бяха изпълнени антифонно от митрополитския хор „Св. ап. Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев и духовенството.

Във велелепния Божи дом, построен още през 1833 г, но поразяващ и днес със своята красота, бяха дошли стотици миряни от Брацигово, Пещера и близките селища, за да се поклонят смирено и с благоговение на светинята и да укрепят още повече своята спасителна Христова вяра в благодатното време на светата Читиридесетница. Те изповядаха с едно сърце и душа Символа на вярата, казваха с радост и наведени глави Господнята молитва „Отче наш…”, а някои пееха с умиление заедно с хора и духовниците. Епископ Арсений прочете третата статия на Богородичния акатист. В края на последованието той се обърна към верния Божи народ с благодатно слово за добродетелите на Пресвета Богородица и преподаде архипастирския благослов на Високопреосвещения Пловдивски митрополит Николай за града и цялата енория и неговите пожелания за благодатно и душеспасително поклонение пред светините. Поради многото желаещи да се поклонят пред чудотворната икона „Св. Богородица – Златна ябълка” и частицата от мощите на св. Лука Симферополски, светините ще останат в храм „Св. Йоан Предтеча” в Брацигово до понеделник вечерта.

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/1247-17032017g-malko-povecherie-s-bogorodichen-akatist-iii-statiya-v-hram-sv-ioan-predtecha-grad-bratzigovo.html

 

 

Снимки

Малко повечерие с Богородичен акатист в БрациговоМалко повечерие с Богородичен акатист в БрациговоМалко повечерие с Богородичен акатист в БрациговоМалко повечерие с Богородичен акатист в БрациговоМалко повечерие с Богородичен акатист в БрациговоМалко повечерие с Богородичен акатист в БрациговоМалко повечерие с Богородичен акатист в БрациговоМалко повечерие с Богородичен акатист в БрациговоМалко повечерие с Богородичен акатист в Брацигово
« предишна новинаследваща новина »