ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска служба и свещеническа хиротония в Ловеч

19 март 2017 18:35, Ловчанска митрополия
Архиерейска служба и свещеническа хиротония в Ловеч

В третата неделя на Великия пост – Кръстопоклонна, Ловчанският митрополит Гавриил отслужи Василиева света Литургия в катедралния храм „Св. Троица “ в Ловеч, съслужително с него участваха храмовите свещеници и новоръкоположеният дякон Тихон Борисов. По време на светата служба, според древния чин на апостолското приемство, чрез ръковъзлагане митрополит Гавриил ръкоположи в свещенически чин дякон Тихон.

В проповедта си след службата владиката говори за мястото и значението на кръста в живота на всеки християнин, за това, че изпитанията ни се дават, за да осъзнаем и да осмислим своите грешки, защото иначе, без изпитания, човек може и никога да не се осъзнае. Митрополит Гавриил говори и за пастирското служение, за някои от изкушенията, които могат да застигнат духовника без той да разбере това, едно от това е тщеславието. Владиката каза още, че онова, с което можем да угодим на Бога, е истинското смирение. Владиката пожела благодатно и спасително служение на новия духовник.

Свещеник Тихон Борисов ще завежда енорията при възстановения и цялостно реконструиран храм „Св. вмчк Димитър“ в с. Дойренци и ще обгрижва лишените от свобода в ловешкия затвор.

 

 

Снимки

Архиерейска служба и свещеническа хиротония в ЛовечАрхиерейска служба и свещеническа хиротония в ЛовечАрхиерейска служба и свещеническа хиротония в ЛовечАрхиерейска служба и свещеническа хиротония в ЛовечАрхиерейска служба и свещеническа хиротония в ЛовечАрхиерейска служба и свещеническа хиротония в ЛовечАрхиерейска служба и свещеническа хиротония в ЛовечАрхиерейска служба и свещеническа хиротония в ЛовечАрхиерейска служба и свещеническа хиротония в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »