ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Тържествен водосвет в с. Въртоп

22 май 2010 20:59, Видинска митрополия
Тържествен водосвет в с. Въртоп

На 22 май, по случай наближаващия празник Петдесетница, в китното село Въртоп бе отслужен тържествен водосвет за здраве и успех на населението.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, водосветът бе отслужен от неговия викарий - преосвещения Велички епископ Сионий, и високопреподобния архимандрит Поликарп, председател на храм „Св. вмчк Димитър”, гр. Видин.

Молитвеното събрание бе и по случай една година от освещаването на селския храм, носещ името на преславното Успение Богородично.

Епископ Сионий в своето слово към многодошлите миряни сподели, че както митрополит Дометиан, така и той се присъединяват към радостта на населението и се помоли, Всеподателят Бог все така да им дава крепко здраве, дългоденствие, мирно житие и благословение.

След края на тържествения водосвет викарният епископ благослови корбан, който бе раздаден на жителите и гостите на с. Въртоп, а на децата епископ Сионий раздаде детски Библии и молитвеници.

Параклисът „Успение Богородично” в с. Въртоп е изграден по инициатива на г-н Славейко Хаджимитов и неговото семейство, както и със скромните дарения на жителите на селото.

Текст и снимки: монах Максим

 

 

Снимки

Тържествен водосвет в с. ВъртопТържествен водосвет в с. ВъртопТържествен водосвет в с. ВъртопТържествен водосвет в с. ВъртопТържествен водосвет в с. ВъртопТържествен водосвет в с. ВъртопТържествен водосвет в с. ВъртопТържествен водосвет в с. ВъртопТържествен водосвет в с. ВъртопТържествен водосвет в с. ВъртопТържествен водосвет в с. ВъртопТържествен водосвет в с. ВъртопТържествен водосвет в с. ВъртопТържествен водосвет в с. ВъртопТържествен водосвет в с. ВъртопТържествен водосвет в с. ВъртопТържествен водосвет в с. ВъртопТържествен водосвет в с. ВъртопТържествен водосвет в с. ВъртопТържествен водосвет в с. ВъртопТържествен водосвет в с. ВъртопТържествен водосвет в с. ВъртопТържествен водосвет в с. ВъртопТържествен водосвет в с. ВъртопТържествен водосвет в с. ВъртопТържествен водосвет в с. ВъртопТържествен водосвет в с. ВъртопТържествен водосвет в с. Въртоп
« предишна новинаследваща новина »