ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Рокери на Първа пролет в Бачковския манастир

22 март 2017 14:46, Бачковска света обител
Рокери на Първа пролет в Бачковския манастир

Пукна пролетта и пропукаха ауспусите на мотоциклетите. Отново в изпълнение на традицията, днес, 22.03.2017 г., рокери от цялата страна се събраха в Бачковския манастир за откриването на сезона на активната мотоезда. Организирани групи от волни ездачи на моторните коне, като членове на рокер клубовете „Православна зора” и др. от Пловдив и страната, както и много самостоятелни любители на мотоциклетите, изпълниха площада пред манастира, двора и църквата в желанието си да се поклонят на Бачковската чудотворна икона на Пресвета Богородица и помолят за покровителството и́.

Игуменът, архим. Симон, заедно с манастирските братя архимандритите - Григорий, Боян и Павел, отслужиха молебен и извършиха водосвет за здраве и благословение и най-вече за безопасен сезон без инциденти.

Архим. Симон призова присъстващите, като се наслаждават на бързината и мощността на машините си, да не губят здрав разум и добра преценка на пътя, та да щадят ближните си и догодина да могат отново в „пълен състав” да дойдат за срещата с Майка Богородица в манастира.

Текст и снимки: Стамен Пепелишев

 

 

Снимки

Рокери на Първа пролет в Бачковския манастирРокери на Първа пролет в Бачковския манастирРокери на Първа пролет в Бачковския манастирРокери на Първа пролет в Бачковския манастирРокери на Първа пролет в Бачковския манастирРокери на Първа пролет в Бачковския манастирРокери на Първа пролет в Бачковския манастирРокери на Първа пролет в Бачковския манастирРокери на Първа пролет в Бачковския манастирРокери на Първа пролет в Бачковския манастирРокери на Първа пролет в Бачковския манастир
« предишна новинаследваща новина »