ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска служба и свещеническа конференция в Златица

22 март 2017 20:06, Ловчанска митрополия
Архиерейска служба и свещеническа конференция в Златица

Днес Ловчанският митрополит Гавриил беше в Пирдопска духовна околия, тук в град Златица, в храм „Св. вмчк Георги Победоносец“ той отслужи света Преждеосвещена Литургия. В съслужение с него участваха ставроф. ик. Йордан Георгиев, свещеноик. Антоний Марчев и свещ. Йоан Алексиев.

В проповедта си след светата служба владиката говори за значението и смисъла на поста, както и за връзката му с тайнството Изповед, за тяхното обновяващо действие върху човека.

По-късно се проведе свещеническа конференция, на която се поставиха и бяха разгледани различни въпроси от пастирската и богослужебната работа на свещениците от Пирдопска духовна околия. Разгледа се и необходимостта от катехизация на всички, пристъпващи към тайнството св. Кръщение.

 

 

Снимки

Архиерейска служба и свещеническа конференция в ЗлатицаАрхиерейска служба и свещеническа конференция в ЗлатицаАрхиерейска служба и свещеническа конференция в ЗлатицаАрхиерейска служба и свещеническа конференция в ЗлатицаАрхиерейска служба и свещеническа конференция в ЗлатицаАрхиерейска служба и свещеническа конференция в Златица
« предишна новинаследваща новина »