ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Св. Благовещение в Бачковската обител на Майката Божия

25 март 2017 11:13, Бачковска света обител
Благовещение в Бачковската обител на Майката Божия

„Радвай се, благодатна!" (Лука 1:28)

 

Възрадвайки девицата Мариам, ангелът Божий възвести радостта, предстояща да се разнесе по земята за всички нас с излизането на Оня от благословената утроба, възвестил ни края на смъртта и упованието в даруваната ни милост на възкресението за живот вечен.

Днес светата ни Църква празнува осъществилия се промисъл на Отца в превръщането на Девата в избран съсъд. Тя станала застъпница за нас, грешните, пред божествения и́ Син през всичките тези повече от две хиляди години. И такава ще бъде и до свършека на времената! Днес е празник и на всички нейни посестрими, които с чудото на зачеването и рождеството обновяват и оживотворяват в себеотрицание сътвореното, за слава на Сътворителя и тържество на живота.

Празникът на св.Благовещение бе почетен със света Литургия, отслужена от Месемврийски епископ Яков, пребиваващ в манастира и в съслужение с игумена на обителта архим.Симон и цялото манастирско братсво.

Архим.Симон в празничната си проповед поздрави православните християни, събрали се в съборната църква на манастира, като ги върна в дните на даденото ни от Бога чудо на светото зачатие и призова неотстъпно, въпреки житейските изненади да се уповават на застъпничеството на Избраната в следването на Божиите заповеди за свое и на ближните си спасение!

Текст и снимки: Стамен Пепелишев

 

 

Снимки

Благовещение в Бачковската обител на Майката БожияБлаговещение в Бачковската обител на Майката БожияБлаговещение в Бачковската обител на Майката БожияБлаговещение в Бачковската обител на Майката БожияБлаговещение в Бачковската обител на Майката БожияБлаговещение в Бачковската обител на Майката БожияБлаговещение в Бачковската обител на Майката БожияБлаговещение в Бачковската обител на Майката БожияБлаговещение в Бачковската обител на Майката БожияБлаговещение в Бачковската обител на Майката БожияБлаговещение в Бачковската обител на Майката БожияБлаговещение в Бачковската обител на Майката Божия
« предишна новинаследваща новина »