ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

На Благовещение митрополит Дометиан благослови вярващите в Монтана

25 март 2017 16:46, Видинска митрополия
На Благовещение митрополит Дометиан благослови вярващите в Монтана

На 25 март, Благовещение, в храм „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Монтана, бе отслужена тържествена света Литургия, в която молитвено участие взе и Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан.

Светата Литургия бе оглавена от Негово Високопреподобие архимандрит Антим, протосингел на Видинска света митрополия в съслужение с архимандрит Йосиф от гр. Бойчиновци и храмовото духовенство.

Проповед за празника Благовещение произнесе Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан, който изтъкна величието на Божията Майка, както и Божията любов, която постоянно се проявява в живота на човечеството и в живота на всеки един от нас.

Вярващите християни особено се зарадваха от присъствието на своя обичан кириарх, както и това, че имаха възможност да вземат благословение от него за достойно продължение на предстоящото поприще на Великия и спасителен пост.

Храмовото духовенство благодари на Видинския митрополит Дометиан за благословението и му пожелаха много здраве, радост, духовни и телесни сили.

 

За повече снимки посетете http://bit.ly/2nQjXxk

Текст и снимки: архимандрит Антим

 

 

« предишна новинаследваща новина »