ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Неделя на св. Йоан Лествичник в гр. Мездра

27 март 2017 13:46, Врачанска митрополия
Неделя на св. Йоан Лествичник в гр. Мездра

В четвъртата Неделя на Великия пост, посветена на св. Йоан Лествичник, Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий възглави празничната неделна св. Литургия в храм „Св. Георги Победоносец”. В богослужението на митрополита съслужиха духовници от епархията.

В края на Василиевата св. Литургия митрополит Григорий подчерта усиления подвиг на Великия пост, като подчерта, че четвъртата неделя, която е посветена на св. Йоан Лествичник насочва ума на християните към подвига и себеотрицанието. Митрополит Григорий припомни и думите от Евангелието, че „тоя пък род не излиза, освен с молитва и пост” (Мат. 17:21). В богослужението молитвено участие взе и кметът на община Мездра инж. Генади Събков заедно с общински съветници и много християни. Митрополит Григорий му благодари за оказаната чест и любезното посрещане в Мездра.

На 31 март митрополит Григорий ще възглави Акатиста към Майката Божия в храм „Св. св. Константин и Елена” в гр. Враца. Богослужението ще започне от 17,00 часа.

 

 

Снимки

Неделя на св. Йоан Лествичник в гр. МездраНеделя на св. Йоан Лествичник в гр. МездраНеделя на св. Йоан Лествичник в гр. МездраНеделя на св. Йоан Лествичник в гр. Мездра
« предишна новинаследваща новина »