ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Петдесетница в с. Айдемир, Доростолска епархия

24 май 2010 17:23, Доростолска митрополия
Празничната икона

На 23 май, когато св. Църква чества празника Петдесетница, Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий оглави светата Литургия в храм "Света Троица" в село Айдемир. В съслужение с архиерея бяха настоятелят на храма прот. Георги Попов, прот. Валентин Неделчев, свещ. Георги Михнев и свещ. Роман Михалев.

Начало на св. Литургия бе дадено от прот. Георги Попов. Голяма бе радостта на всички дошли на храмовия празник християни, да видят своя дългогодишен духовен баща - свещ. ик. Руси Хаджииванов, който е служил в храма посветен на Пресветата Единосъщна и Неразделна Троица цели 48 години и със своето усърдно служение и отечески грижи е спечелил любовта и уважението на енориашите.

След отпуста митрополит Амвросий и духовенството заедно с всички богомолци изпяха многолетствие за Българския патриарх Максим, Св. Синод на БПЦ и целия български народ.

С поздравително слово към митрополит Амвросий и всички жители на селото по случай празника се обърна прот. Георги Попов.

След св. Литургия високопреосвещеният митрополит Амвросий извърши водосвет за здраве на всички жители и гости на Айдемир по случай храмовия празник и събора на селото. За празника беше осветен корбан за здраве, от който бе раздадено и на населниците на двата дома за възрастни хора в с. Айдемир.

 

 

Снимки

Св. ЛитургияСв. ЛитургияСв. ЛитургияСв. ЛитургияСв. ЛитургияСв. ЛитургияСв. ЛитургияСв. ЛитургияСнимка за спомен
« предишна новинаследваща новина »