ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска служба в Етрополския манастир

02 април 2017 20:44, Ловчанска митрополия
Архиерейска служба в Етрополския манастир

В 5 неделя на Великия пост, посветена на св. преп. Мария Египетска, Ловчанският митрополит Гавриил отслужи света Василиева Литургия в Етрополската света обител „Св. Троица“. В съслужение с него участваха етрополските свещеници ставроф. ик. Огнян Георгиев, прот. Христо Нинов и свещ. Борис Анев.

Скътан дълбоко в гънките на Стара планина, манастирът е бил център на духовен живот и просвета през времето на цялото Второ Българско царство, духовният му светилник продължава да свети и през мрака на турското робство.

След службата Ловчанският митрополит Гавриил припомни житието на св. преп. Мария Египетска, той каза още, че онова, което по времето на св. Мария Египетска се е считало за блуден грях, съвременният живот и култура се опитват да ни го представят за нещо нормално. Християнинът, живеещ в днешния свят, не трябва да се съгласява с това, което му се натрапва, а да следва преди всичко душеспасителните повели на нашата св. Православна Църква.

 

 

Снимки

Архиерейска служба в Етрополския манастирАрхиерейска служба в Етрополския манастирАрхиерейска служба в Етрополския манастирАрхиерейска служба в Етрополския манастирАрхиерейска служба в Етрополския манастирАрхиерейска служба в Етрополския манастирАрхиерейска служба в Етрополския манастирАрхиерейска служба в Етрополския манастир
« предишна новинаследваща новина »