ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Беседа-лекция относно ”Декларацията от Торонто”

03 април 2017 19:06, Софийска митрополия
Храм Св. св. Кирил и Методий в София

На 6 април (четвъртък) 2017 г. с благословението на Негово Високоблагоговейнство ставр. ик. Александър Георгиев - председател на храм "Св. св. Кирил и Методий", ще се проведе поредната открита беседа. Темата й е: КРИТСКИЯТ СЪБОР И ”ДЕКЛАРАЦИЯТА ОТ ТОРОНТО” = ИКУМЕНИЧЕСКИ ВНУШЕНИЯ И ПОСЛАНИЯ.

Вниманието ще бъде фокусирано върху икуменическия документ "Декларацията от Торонто", съставен през 1950 г. и активно използван и днес в пропагандирането на икуменизма като "легитимен" подход в диалога с неправославните християни. "Декларацията от Торонто" трябва да бъде представена по-подробно на православните християни у нас и всички следва да я познаваме, тъй като тя е цитирана и в един от заключителните документи на Критския събор 2016 - "Отношенията на Православната Църква към останалия християнски свят". Последният документ предизвика най-много критики през изминалата една година от провеждането на събора в Крит и бе една от основните причини Българската православна църква - Българска Патриаршия да не участва в този събор.

Беседата ще изнесе д-р Десислава Панайотова, директор на ЦРИК "Св. св. Кирил и Методий".

Събитието ще се проведе в Лекционната зала на Енорийския център при храм „Св. св. Кирил и Методий”, ет. 1, на 6 април (четвъртък) 2017 г.

Начало: 18:00 часа

ВХОД СВОБОДЕН

~~~~~~~~~~~~~~

За повече информация:

Храм "Св. св. Кирил и Методий"

Д-р Десислава Панайотова

Моб. тел.: 0878 44 54 57 или 0889 99 39 80

Е-мейл: crsc_st_cyril_st_methodious@abv.bg

Уебсайт: http://www.symvol.org

 

З А П О В Я Д А Й Т Е!

 

 

« предишна новинаследваща новина »