ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Театрален фолклорен танцов състав от кралство Йордания във Видин

25 май 2010 20:45, Видинска митрополия
Театрален фолклорен танцов състав от кралство Йордания във Видин

На 25 май на откритата сцена при видинската художествена галерия „Никола Петров” се състоя празничен концерт с изпълнения на Театрален фолклорен танцов състав от Йордания.

Концертът бе организиран от Община Видин по повод тържествените чествания за 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

На концерта в лятната градина - парк на Видин се бяха събрали представителни лица от община Видин, представители на различни институции, които споделиха радостта си от изминалия празник и изразиха впечатление от прекрасното представяне на групата от Йордания.

Тържеството бе уважено и от духовници, представители на Видинска света митрополия.

Фолклорният състав, гостуващ на Видин, отбеляза и свой държавен празник, който е свързан с обявяването на независимостта на Йордания от Великобритания през 1946 г. на 25 май и издигането на Абдула I за крал на Йордания.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Теодор Павлов

 

 

Снимки

Театрален фолклорен танцов състав от кралство Йордания във ВидинТеатрален фолклорен танцов състав от кралство Йордания във ВидинТеатрален фолклорен танцов състав от кралство Йордания във ВидинТеатрален фолклорен танцов състав от кралство Йордания във ВидинТеатрален фолклорен танцов състав от кралство Йордания във ВидинТеатрален фолклорен танцов състав от кралство Йордания във ВидинТеатрален фолклорен танцов състав от кралство Йордания във ВидинТеатрален фолклорен танцов състав от кралство Йордания във ВидинТеатрален фолклорен танцов състав от кралство Йордания във ВидинТеатрален фолклорен танцов състав от кралство Йордания във Видин
« предишна новинаследваща новина »