ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Предстоящо за 7 април – Ден на здравния работник във Видин

05 април 2017 16:15, Видинска митрополия
Видинска св. митрополия - герб

По повод отбелязването на Деня на здравния работник – 7 април, Видинска света митрополия и МБАЛ „Св. Петка“, организират празнични мероприятия.

Тържествата се организират съвместно от двете институции, поради това, че през месец март 2017 г. бе дадено началото на изграждането на храм-параклис във видинската болница, който ще носи името на св. Лука - хирург.

Програмата на тържествата включва следните инициативи:

- На 6 април от 17:30 ч., в Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“, гр. Видин, ще бъде представена книгата „Светителят хирург“. Книгата ще представи доц. д-р Николай Янев, хирург в Специализираната болница за активно лечение по лицево-челюстна хирургия в София и в „Ройъл дерби хоспитъл” във Великобритания;

- На 7 април от 9:00 ч., в сградата на МБАЛ „Св. Петка“, гр. Видин, пред мястото на храма „Св. Лука-хирург“, ще бъде извършено водоосвещение и ще бъде дадено официалното начало по строителството на храма при видинската болница, веднага след това, от 10 часа, ще бъде направено представяне и прожекция на филма „Светителят хирург“ от г-н Ангел Бончев, автор, оператор и режисьор на филма.

Предстоящите събития по достойното отбелязване на Деня на здравния работник във Видин се осъществява с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан и Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай с любезното съдействие на Пловдивска православна телевизия и добрата воля на МБАЛ „Св. Петка“, гр. Видин.

Освещаването на храма-параклис посветен на светител Лука се планува за 27 май 2017 г.

 

 

« предишна новинаследваща новина »