ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Литературен салон посветен на Цветница се проведе във Видин

07 април 2017 18:50, Видинска митрополия
Литературен салон посветен на Цветница се проведе във Видин

На 5 април, в салона на Народно читалище “Цвят-1870″, се проведе традиционният Цветен литературен салон, посветен на Вход Господен в Йерусалим – Цветница.

Литературната вечер бе организирана от видинското читалище, Дружеството на писателите във Видин и литературен клуб „Иван Деспотов“, по повод отбелязването на имения ден на читалището, който тържествено ще бъде отбелязан на Цветница.

Водещ на вечерта бе г-жа Диана Сиракова.

Гости на литературния салона бяха Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, Десислава Тодорова, зам.-кмет по “Европейски политики и инвестиции” на Община Видин, граждани и приятели на салона.

По време на празничното литературно събиране, свои произведения прочетоха представители на писателите от гр. Белоградчик и на дружеството на видинските писатели. Момичетата от литературен клуб “Иван Деспотов” внесоха свежи хумористични нотки с две сцени.

Участниците и гостите на събитието, бяха поздравени от епископ Поликарп, който благославяйки ги от името на Видинския митрополит Дометиан, им пожела много здраве, мир, любов и достойно посрещане на предстоящия празник Вход Господен в Йерусалим. Той пожела на всички, да отворят сърцата си и да посрещнат Господ, който да им даде утеха и радост в живота.

За повече снимки посетете http://bit.ly/2nGH60N

Текст и снимки: Колетка Павлова

 

 

« предишна новинаследваща новина »