ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Книгата „Светителят хирург“ бе представена във Видин

07 април 2017 18:53, Видинска митрополия
Книгата „Светителят хирург“ бе представена във Видин

На 6 април от 17:30 ч., в Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“, гр. Видин, бе представена книгата „Светителят хирург“.

Книгата представи доц. д-р Николай Янев, хирург в Специализираната болница за активно лечение по лицево-челюстна хирургия в София и в „Ройъл дерби хоспитъл” във Великобритания.

Представянето на книгата за св. Лука Симферополски и Кримски се състоя във Видин по повод отбелязването на професионалния празник на здравните работници – 7 април, както и поради това, че във видинската болница започна изграждането на храм-параклис, посветен на св. Лука.

Видинска света митрополия и МБАЛ „Св. Петка“ – Видин, с това мероприятие се постараха да запознаят видинските лекари, общественици и благочестив народ с живота, делото и личността на светителят чудотворец.

Представянето на книгата „Светителят хирург“ се осъществи с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай с любезното съдействие на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ – Видин.

Преди представянето на книгата, приветствие към гостуващия във Видин доц. д-р Николай Янев и присъстващите, поднесе Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп.

Той благодари на д-р Янев за неговата любов и уважение и отзивчивост да дойде във Видин и да зарадва присъстващите с живота и делото на св. Лука, както почерпено от книгата, така и от своя личен опит и среща със светителя.

След представянето на книгата, д-р Янев бе поздравен отново от епископ Поликарп за уважението, което е проявил и проявява към гражданите на Видин и му пожела Бог да го обдари със здраве, радост и сили, за да бъде истински подражател на светеца, както и разпространител на неговата любов и мъдрост. Д-р Янев бе приветстван и от ръководството на РБ „Михалаки Георгиев“, гр. Видин.

За повече снимки посетете http://bit.ly/2nlOvHB

Текст и снимки: йеродякон Вартоломей

 

 

« предишна новинаследваща новина »