ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Детски Великденски празник в катедралата на старопрестолния Видин

10 април 2017 19:31, Видинска митрополия
Детски Великденски празник в катедралата на старопрестолния Видин

На 10 април, Светли понеделник, в катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски“, гр. Видин, се проведе детски Великденски празник на децата от видинските детски учебни заведения-градини.

Детският празник бе организиран по повод великия празник Възкресение Христово от Видинска света митрополия и Сдружение „Активно общество“, гр. Видин.

Празникът започна с откриване на изложба от картини – детски рисунки, направени от децата на тема: „Възкресение Христово“, след което децата от различните детски градини изнесоха празнична програма.

Преди и след тържеството децата бяха поздравени от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп и Павла Цветкова от Активно общество.

След празничната програма на участвалите в тържеството градини бе раздадена грамота от името на организаторите.

На децата бяха раздадени книжки с духовно съдържание и лакомства. Децата получиха и картички с Възкресение Христово, предоставени от г-жа Полина Спирова, от сайта ДВЕРИ БГ.

Празникът се организира за втора година, като идеята е да се създаде традиция и всяка година децата да се събират и да отбелязват Възкресение Христово със своя програма от песни, стихчета и хора.

За повече снимки посетете http://bit.ly/2ok2ECG

Текст и снимки: йеродякон Вартоломей

 

 

« предишна новинаследваща новина »