ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Отпечатани са новите броеве на списанията „Амвон” и „Камбанка”

11 април 2017 13:22, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Списания „Амвон” и  „Камбанка”

В страстната седмица от печат излязоха поредните броеве на списанията „Амвон” и „Камбанка”. Този път на страниците на „Амвон” са застъпени повече библейски теми, но с препратки към съвременния живот. В статиите има разнообразие. Засегнати са въпроси от църковния и семейния живот, има духовни съвети, споделен личен опит, богословски размисли и насъщни проблеми погледнати през призмата на християнската вяра. Повечето материали са преводни от утвърдени православни автори, но има и на български духовници.

Детско списание „Камбанка” предлага на малките читатели теми свързани с Христовото Възкресение, библейски разкази, занимателни мисловни и творчески игри. Илюстровано е представено житието на св.Йоан Богослов. Децата ще разберат повече за някои църковни празници, за живота на св.Герасим Йордански и молитвата „Достойно ест”. На страниците на списанието има богато, цветно оформени приказки и разкази. Предстои им запознаване с личността на св.Паисий Хилендарски и подробности около История славянобългарска. Ще намерят отговори на въпросите: Какво е страх Божий?, Какво е изповед?

Списанията „Амвон” и „Камбанка” се издават с благословението на Варненски и Великопреславски митрополит Йоан. Разпространяват се безплатно в храм „Св.Атанасий” гр. Варна.

 

 

Снимки

Списание „Амвон”Списание „Камбанка”
« предишна новинаследваща новина »