ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник в гр. Грамада

26 май 2010 22:15, Видинска митрополия
Храмов празник на гр. Грамада

На 23 май, когато се чества празникът Петдесетница, бе отслужена тържествена св. Литургия след обновяването на храма „Света Троица”, гр. Грамада.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, храмовият празник бе почетен от Величкия епископ Сионий, викарий на митрополита, архимандрит Антим, игумен на Раковишкия манастир „Света Троица”, йеромонах Неофит, брат на обителта, както и монах Максим, брат на Бдинската св. Обител „Успение Богородично”.

Духовниците бяха посрещнати от населението с букети цветя, топла питка, мед и танци, характерни за техния край.

Преди края на утринното богослужение Величкият епископ Сионий извърши обновление на храма, който е обновен чрез съдействието на г-н кмета и финансовата помощ на населението на града.

За иконите на иконостаса се е погрижила видинската майсторка иконописка и реставраторка г-жа Антонина Славова, а за ремонтните дейности по храма и за камбанарията - трима майстори от Грамада.

На клира със сладкогласно пеене бе огласена светата Литургия от архимандрит Антим.

В своето слово към г-н кмета и населението на града епископът се обърна с благопожелания за здраве, успехи, да бъдат все така усърдни в своите дела и да посещават храма, обновен с техните скромни средства.

След отпуста на тържествената света Литургия бяха извършени лития около храма и панихида за починалите. Бе осветен и раздаден корбан за здраве и благословение на вярващия народ.

След тържественото обновление от викарния епископ, бе извършено за първи път в обновения храм и св. тайнство Кръщение.

Текст и снимки: монах Максим

 

 

Снимки

Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада Храмов празник на гр. Грамада
« предишна новинаследваща новина »