ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Петдесетница в с. Бойница

26 май 2010 22:31, Видинска митрополия
Петдесятница в с. Бойница

След честванията в град Грамада епископ Сионий и придружаващите го духовници пристигнаха в с. Бойница, където продължиха тържествата по случай празника Петдесетница.

В храма, който е посветен на Животворящата Света Троица бе извършен тържествен водосвет и молебен за здраве и благоденствие от Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий, архимандрит Антим, игумен на Раковишкия манастир „Св. Троица”, йеромонах Неофит, брат на манастира, свещеник Пламен, както и монах Максим, брат на Бдинския манастир.

Епископ Сионий отправи благопожелания от името на Негово Високопреосвещество Видинския митрополит Дометиан, от свое име и от името на духовенството.

След края на молитвените последования, епископът и духовниците осветиха корбан, който бе раздаден на миряните, дошли да почетат храмовия празник.

Текст и снимки: монах Максим

 

 

Снимки

Петдесятница в с. БойницаПетдесятница в с. БойницаПетдесятница в с. БойницаПетдесятница в с. БойницаПетдесятница в с. БойницаПетдесятница в с. БойницаПетдесятница в с. БойницаПетдесятница в с. БойницаПетдесятница в с. БойницаПетдесятница в с. БойницаПетдесятница в с. БойницаПетдесятница в с. БойницаПетдесятница в с. БойницаПетдесятница в с. БойницаПетдесятница в с. Бойница
« предишна новинаследваща новина »