ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Василиева литургия и Велик маслосвет в Бачковския манастир

13 април 2017 15:57, Бачковска света обител
Василиева литургия и Велик маслосвет в Бачковския манастир

На Велики четвъртък св.Църква е постановила да се извърши Велик маслосвет за здраве и прогонване на всяка болест. По установена манастирска традиция, маслосветът се извършва след св.Василиевата литургия на деня, за да могат повече миряни да се помажат с осветения елей. Литургията и елеоосвещението бяха отслужени от игумена на манастира, архим.Симон в съслужение с манастирските братя.

На днешния ден се боядисват и яйцата с които ще се поздравим на Възкресение Христово. В манастира бяха боядисани повече от 5 000 яйца, които, заедно с повече от 2 000 козунака, всички дарени на манастира от вярващи бизнесмени, ще бъдат раздавани на на всички дошли да почетат Христовото възкресение в светата обител, в неделя. Осигурени са също така „Детска библия” и Нов завет за миряните.

Текст и снимки: С.Пепелишев

 

 

Снимки

Василиева литургия и Велик маслосвет в Бачковския манастирВасилиева литургия и Велик маслосвет в Бачковския манастирВасилиева литургия и Велик маслосвет в Бачковския манастирВасилиева литургия и Велик маслосвет в Бачковския манастирВасилиева литургия и Велик маслосвет в Бачковския манастирВасилиева литургия и Велик маслосвет в Бачковския манастирВасилиева литургия и Велик маслосвет в Бачковския манастирВасилиева литургия и Велик маслосвет в Бачковския манастирВасилиева литургия и Велик маслосвет в Бачковския манастирВасилиева литургия и Велик маслосвет в Бачковския манастирВасилиева литургия и Велик маслосвет в Бачковския манастирВасилиева литургия и Велик маслосвет в Бачковския манастирВасилиева литургия и Велик маслосвет в Бачковския манастирВасилиева литургия и Велик маслосвет в Бачковския манастирВасилиева литургия и Велик маслосвет в Бачковския манастирВасилиева литургия и Велик маслосвет в Бачковския манастирПриготвените яйца за Пасха
« предишна новинаследваща новина »