ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Съпогребване с Христа на Велики петък в митрополитски катедрален храм "Успение Богородично"

14 април 2017 16:15, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Съпогребване с Христа на Велики петък

Рано сутринта на 14 април, Велики петък, с Царски часове започна богослужението, посветено на спасителните страдания и кръстна смърт на Богочовека Христос. Всеки час има специални, нарочни псалми, които описват изкупителните подвизи на Спасителя - Неговото осъждане, разпъване, кръстни страдания и смърт. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан украси песенно последованието.

След кратък отпуст на Деветия час започна Вечерня, на която, при започване на стиховните стихири, бе изнесена светата Плащеница. Негово Високопреосвещенство и храмовото духовенство обиколиха три пъти около разпятието и приготвената маса, наричана кувуклия. След това върху нея поставиха светата Плащеница, светото Евангелие и напрестолен кръст.

Храмът бе преизпълнен с християни, дошли да състрадават на нашия Спасител, дошли да се съпогребат с Него, но и с надеждата да съучастват във Възкресението Му.

Снимки: Екип на Варненска и Великопреславска света митрополия

 

 

Снимки

Съпогребване с Христа на Велики петъкСъпогребване с Христа на Велики петъкСъпогребване с Христа на Велики петъкСъпогребване с Христа на Велики петъкСъпогребване с Христа на Велики петъкСъпогребване с Христа на Велики петъкСъпогребване с Христа на Велики петъкСъпогребване с Христа на Велики петъкСъпогребване с Христа на Велики петъкСъпогребване с Христа на Велики петъкСъпогребване с Христа на Велики петъкСъпогребване с Христа на Велики петъкСъпогребване с Христа на Велики петъкСъпогребване с Христа на Велики петъкСъпогребване с Христа на Велики петък
« предишна новинаследваща новина »