ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Старозагорския митрополит Киприан отслужи чина по умиване на нозете

15 април 2017 10:00, Старозагорска митрополия
Старозагорския митрополит Киприан отслужи чина по умиване на нозете

За първи път в Стара Загора , Негово Високопреосвещенство митрополит Киприан извърши чина по умиване на нозе .Това стана на 13 април,Велики четвъртък , по време на служба в катедралния храм „Св. Димитър“. Дванадесет духовника и миряни символизираха дванадесетте апостоли на Иисуса Христа , а умиването на нозете ,стореното преди две хилядолетия от Спасителя.Христовият пример напомня на всички вярващи ,че силата на православната ни вяра е скрита в любовта , в служението на нашите ближни , в радостта от срещите и общението ни с хората.

По –късно, митрополит Киприан отиде в старозагорския храм „Света Троица“, където бяха събрани децата от неделните училища в града ,за да боядисат яйца. Митрополитът разговаря с тях и ги благослови.Свещениците от храма подариха на всяко от тях книжка от новото епархийски списания за деца „Духовни искрици“.

 

Снимки : Наско Жеков

 

 

Снимки

Старозагорския митрополит Киприан отслужи чина по умиване на нозетеСтарозагорския митрополит Киприан отслужи чина по умиване на нозетеСтарозагорския митрополит Киприан отслужи чина по умиване на нозетеСтарозагорския митрополит Киприан отслужи чина по умиване на нозетеСтарозагорския митрополит Киприан отслужи чина по умиване на нозете
« предишна новинаследваща новина »