ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Опело Христово в Бачковския манастир

15 април 2017 10:36, Бачковска света обител
Опело Христово в Бачковския манастир

Разпети петък – денят на разпятието, на съкрушението, на отречението! На разрушаването на стария храм и поставянето на основите на новия, в който и до днес търсим спасението. Денят на поправянето на смъртта чрез смъртта! Денят, в който „Осанна” получи истинския си смисъл!

Опелото над земното тяло – Плащаницата – на Господа нашего Иисуса Христа бе отслужено от Месемврийски епископ Яков в съслужение с игумена на манастира, архим. Симон и манастирското братство. Богослужението бе отгласяно от пението на сборен хор на църковни певци. Със светата Плащаница бе извършено и традиционното шествие около главната църква на манастира.

Текст: С.Пепелишев
Снимки: Невена Моджахед

 

 

Снимки

Опело Христово в Бачковския манастирОпело Христово в Бачковския манастирОпело Христово в Бачковския манастирОпело Христово в Бачковския манастирОпело Христово в Бачковския манастирОпело Христово в Бачковския манастирОпело Христово в Бачковския манастирОпело Христово в Бачковския манастирОпело Христово в Бачковския манастирОпело Христово в Бачковския манастирОпело Христово в Бачковския манастирОпело Христово в Бачковския манастир
« предишна новинаследваща новина »