ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Възкресение Христово в Бачковския манастир

16 април 2017 09:30, Бачковска света обител
Възкресение Христово в Бачковския манастир

Христос Воскресе!

Христос Воскресе!

Во истина ви казвам, Христос Воскресе!

Отново се изпълва с радост християнското сърце, пеейки „Христос воскресе из мертвийх, смертию смерть поправ и сущим во гробе живот даровав!” И, наистина, вече 2000 години не е секнало песнопението на възхвала и благодарност към Оня, възвестил ни вечния живот, вярата, надеждата и любовта. Победил смъртта със собствената си смърт и ни оставил завета, който никоя друга религия не е оставяла на последователите си. Заветът на любовта! Заветът на любовта не само към ближния си, но и към врага си, към чуждия. Издигнал човешкото до божественото в същия този човек. И именно със саможертвата на Сина на Стопанина на лозето, променил земята от царство на смъртта, злобата и враждата в царство на надеждата и възкресението. Посочил ни пътя за връщането в градината на Едем и богообщението. Затуй нека му въздадем хвала и поклонение и, при цялата ни немощ, да не пускаме ръката извела Адам и Ева от царството на смъртната сянка!

И още веднъж: ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Възкресната служба на радостта и благодарността към Сина Божи, бе отслужена от Месемврийския епископ Яков, игумена на манастира, архим. Симон и цялото манастирско братство в присъствието на вярващото множество изпълнило двора на светата Бачковска обител.

Текст: Стамен Пепелишев
Снимки: Невена Моджахед

 

 

Снимки

Възкресение Христово в Бачковския манастирВъзкресение Христово в Бачковския манастирВъзкресение Христово в Бачковския манастирВъзкресение Христово в Бачковския манастирВъзкресение Христово в Бачковския манастирВъзкресение Христово в Бачковския манастирВъзкресение Христово в Бачковския манастирВъзкресение Христово в Бачковския манастирВъзкресение Христово в Бачковския манастирВъзкресение Христово в Бачковския манастирВъзкресение Христово в Бачковския манастирВъзкресение Христово в Бачковския манастирВъзкресение Христово в Бачковския манастирВъзкресение Христово в Бачковския манастир
« предишна новинаследваща новина »