ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Опелото на Господ Иисус Христос в старопрестолния Видин

17 април 2017 15:42, Видинска митрополия
Опелото на Господ Иисус Христос в старопрестолния Видин

В катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“, гр. Видин с подобаващо благочестие и тържественост бе отслужено последованието на Опело Христово, което се извършва по установената практика и традиция на Велики петък вечерта.

Опелото Христово бе отслужено от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, в съслужение с храмовото духовенство – архимандрит Евтимий, йеромонах Максим, иконом Методи Ванков и йеродякон Вартоломей.

След богослужението бе направена и лития със светата Плащаница около храма, в която се включиха присъстващите на службата вярващи християни, които тази година бяха в голямо множество.

В края на молитвеното последование, епископ Поликарп произнесе проповед, в която призова вярващите християни да се стремят в своя живот да подражават на Господ Иисус Христос и да бъдат пример за вяра, надежда и любов в обществото. Да вникнат в съдържанието на отбелязваните събития преди празника Пасха, както и да се стремят с чистия си живот да бъдат разпространители на Възкресение Христово.

След своята проповед, епископ Поликарп поздрави вярващите християни от името на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан и преподавайки им неговия Архипастирски благослов им пожела много здраве, радост и сили.

За повече снимки https://www.facebook.com/133196053540537/photos/?tab=album&album_id=653843311475806

Текст и снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »