ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Второ Възкресение в старопрестолния царствен Видин

17 април 2017 15:48, Видинска митрополия
Второ Възкресение в старопрестолния царствен Видин

В първия ден на Пасха Христова, неделя, от 11:00 ч., в катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски“, гр. Видин, бе отслужена Пасхална вечерня, която е известна като богослужение за „Второ Възкресение“.

Пасхалното богослужение бе отслужено от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, в съслужение с архимандрит Исаак и архимандрит Евтимий.

Във Възкресната служба молитвено участие взеха г-н Огнян Ценков, кмет на Община Видин, г-жа Албена Георгиева, зам.-областен управител на Видин, г-жа Десислава Тодорова, г-н Венцислав Пасков и г-жа Иванела Андреева, секретар на Община Видин. На службата присъства и отец Пламен, от католическата общност във Видин.

По време на вечерното последование бе прочетено светото евангелско четиво на различни езици. Евангелието бе прочетено на български, църковно-славянски, гръцки, италиански, руски, английски и немски езици.

След богослужението епископ Поликарп поздрави вярващите в храма и от името на Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан им пожела духовно, мирно и истинско Възкресение Христово. Той призова вярващите да отдадат духовно внимание на празника, за да придобият чрез това истински евангелски дух, живот в Христа и да се изпълнят с добродетели.

На всички присъстващи епископ Поликарп раздаде червено яйце и ги поздрави с всепобедния призив „Христос воскресе!“

За повече снимки посетете http://bit.ly/2oMUUeo

Текст и снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »