ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Пасхални вести

18 април 2017 18:40, Доростолска митрополия
Пасхални вести

На Велики петък последованието "Опело Христово” бе извършено от Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий в съслужение със ст. ик. Добри Чаков – протосингел на св. митрополия, ик. Добри Върбанов и свещ. Николай Стефанов.

Утринното богослужение за Велика събота, което се отслужва по традиция в петък вечерта, събра в Божия храм многобройно множество благочестиви християни, които бяха дошли, за да съпреживеят полагането с погрeбални песни на Христа в гроба.

В своето слово към благочествия народ митрополит Амвросий напомни, че днес полагаме Христос в гроба, но утре от него избликва радост и ни се дарява Възкресението.

След Опелото бе извършена лития около храма.

За поредна година църковното изпълнение на Доростолска епархия изпита тази пасхална радост - невещественият огън от Гроба Господен отново да бъде разпространен в епархията с благословението на Доростолския митрополит Амвросий.

В катедралния храм по традиция великденското богослужение бе отслужено от Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий в съслужение на ик. Добри Върбанов и ик.Георги Попов. И тази година с архипастирска отговорност той се помоли за своето вярно паство и преподаде архиерейско благословение в пълнота.

Благодатният огън бе раздаден от митрополит Амвросий на благочестивите християни, които грижливо го занесоха по домовете си.

В своето слово по повод Празника на празниците и Тържеството на тържествата митрополит Амвросий говори за радостта от Христовото Възкресение, за последствието от това, че Той победи смъртта и за това, че който иска да бъде до Бога, трябва да бъде член на светата ни Църква, да участва в нейните Тайнства и да пази Божиите заповеди.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Текст: архим. Емилиан
Снимки: Йордан Белев

 

 

Снимки

Пасхални вестиПасхални вестиПасхални вестиПасхални вестиПасхални вестиПасхални вестиПасхални вестиПасхални вести
« предишна новинаследваща новина »