ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Старозагорският митрополит Киприан участва в телемост свързващ градовете Стара Загора и Самара

21 април 2017 14:25, Старозагорска митрополия
Старозагорският митрополит Киприан участва в телемост свързващ градовете Стара Загора и Самара

На 20 април, преди сто и четиридесет години,за да бъде развято в освободителните сражение за свободата на България, в град Самара,Русия, е осветено Самарското знаме.По този повод Старозагорският митрополит Киприан и кмета на Стара Загора Живко Тодоров се свързаха със специален телемост с представители на правителството на Самарска област и Самарска епархия. На Светли четвъртък, те отправиха приветствено послания до жителите на побратимения град Самара, в което отбелязаха ,че Самарското знаме е не само свещена реликва , но и символ на единство на побратимените градове. За здраве и благоденствие на всички самарци и целия руски народ се помоли митрополит Кириян ,отслужвайки тържествен молебен в митрополията,предаван по телемоста.

В град Самара отбелязват сто и четиридесетата годишнина с богата програма ,включваща реализацията на проект „Самарско знаме“ ,насочен към увековечаване на паметните места, свързани с историческия път на знамето, както и създаването на точно копия на Самарското знаме, в което участват монахини от Иверския манастир.

Над петнадесет са проявите ,които Община Стара Загора предвижда във връзка с честванията на годишнината от боевете за защита на града.Кулминацията ще бъде на 31 юли,когато ще се състои светлинно- звуковия спектакъл „Молитва за Стара Загора“.

 

 

 

 

« предишна новинаследваща новина »