ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празнично посрещане на Томина Неделя в Морския храм "Свети Николай"

23 април 2017 16:49, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Празнично посрещане на Томина Неделя в Морския храм "Свети Николай"

Във Втората Неделя след Пасха – Томина, светата Литургия в храм "Св. Николай" бе предстоявана от прот. Николай Ворническу - предстоятел на храм "Св. Георги Победоносец" град Тараклия, Молдова. В съслужение с него бе храмовото братство и духовници от епархията.

Храмът бе изпълнен с християни от Варна и гр. Тараклия, които бяха дошли да се поклонят на осветеното копие на Иверската икона на Божията Майка – Вратарница. На 19 април група мъже замина за Градината на Пресвета Богородица, с цел иконата да бъде осветена в Иверския манастир. Групата посети българския манастир "Св. Георги Зограф" и руския манастир "Св. вмчк Пантелеймон" и пристигна във Варна днес около 03,00 ч. сутринта.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан ик. Василий Шаган предаде на прот. Николай Ворническу поздравителен адрес.

Осветената икона на Божията Майка е подарък на българската община в Тараклия в чест на 200-годишнината от построяването на техния храм. Иконата ще остане в храм "Св. Николай" до 04 май, след което група вярващи от Варна ще я предаде официално и ще съучаства в празничните богослужения и тържества в храм "Св. Георги Победоносец" гр. Тараклия, които ще бъдат проведени на 06 май.

Снимки: Екип на Варненска и Великопреславска света митрополия

 

 

Снимки

Празнично посрещане на Томина Неделя в Морския храм "Свети Николай"Празнично посрещане на Томина Неделя в Морския храм "Свети Николай"Празнично посрещане на Томина Неделя в Морския храм "Свети Николай"Празнично посрещане на Томина Неделя в Морския храм "Свети Николай"Празнично посрещане на Томина Неделя в Морския храм "Свети Николай"Празнично посрещане на Томина Неделя в Морския храм "Свети Николай"Празнично посрещане на Томина Неделя в Морския храм "Свети Николай"Празнично посрещане на Томина Неделя в Морския храм "Свети Николай"Празнично посрещане на Томина Неделя в Морския храм "Свети Николай"Празнично посрещане на Томина Неделя в Морския храм "Свети Николай"Празнично посрещане на Томина Неделя в Морския храм "Свети Николай"Празнично посрещане на Томина Неделя в Морския храм "Свети Николай"Празнично посрещане на Томина Неделя в Морския храм "Свети Николай"Празнично посрещане на Томина Неделя в Морския храм "Свети Николай"Празнично посрещане на Томина Неделя в Морския храм "Свети Николай"Празнично посрещане на Томина Неделя в Морския храм "Свети Николай"Празнично посрещане на Томина Неделя в Морския храм "Свети Николай"Празнично посрещане на Томина Неделя в Морския храм "Свети Николай"
« предишна новинаследваща новина »