ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска св. Литургия и свещеническо ръкоположение на Томина Неделя в Пловдив

23 април 2017 19:22, Пловдивска митрополия
Архиерейска св. Литургия и свещеническо ръкоположение на Томина Неделя в Пловдив

С благословението на Негово Вископреосвещенство Пловдивския митрополит Николай Знеполският епископ Арсений, първи викарий на митрополита, възглави архиерейска св. Литургия в митрополитския храм „Св. вмчца Марина” в Пловдив на 23 април, Втора Неделя след Пасха – Томина. С викарния епископ съслужиха ставрофорен свещеноиконом Тодор Хаджиев, духовен надзорник при Пловдивска митрополия, храмовото духовенство, митрополитският дякон Ангел Ангелов и дяконите Александър Ангелов и Николай Мандажиев. Песнопенията изпълниха смесеният хор при храм „Св. вмчца Марина” с диригент Росица Димова.

Във Втората Неделя след великото Възкресение Христово митрополитският храм се изпълни с благочестиви християни, които се поздравяваха със славното и спасително: „Христос Воскресе!” Те съучастваха с молитвено в богослужението, изпълнени с Пасхална радост, изповядаха Символа на вярата и наведоха смирено глави, когато казваха Господнята молитва „Отче наш...”. По време на светата Литургия Негово Преосвещенство епископ Арсений с благословението на правоправещия архиерей на епархията – Високопреосвещения митрополит Николай, ръкоположи за презвитер дякон Александър Ангелов.

В края на богослужението епископ Арсений преподаде архипастирския благослов на Високопреосвещения Пловдивски митрополит Николай със жизнеутвърждаващия и изпълнен с вътрешна сила и необорима правда поздрав: „Христос Воскресе!” Викарният епископ поздрави също и новият презвитер отец Александър, като му пожела неуморно да служи на Бога и на Светата Църква.

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/1273-23042017g-2-nedelya-sled-pasha-tomina-arhiereiska-sveta-liturgiya-v-mitropolitskiya-hram-sv-vmchtza-marina-grad-plovdiv.html

 

 

Снимки

Архиерейска св. Литургия и свещеническо ръкоположение на Томина Неделя в ПловдивАрхиерейска св. Литургия и свещеническо ръкоположение на Томина Неделя в ПловдивАрхиерейска св. Литургия и свещеническо ръкоположение на Томина Неделя в ПловдивАрхиерейска св. Литургия и свещеническо ръкоположение на Томина Неделя в ПловдивАрхиерейска св. Литургия и свещеническо ръкоположение на Томина Неделя в ПловдивАрхиерейска св. Литургия и свещеническо ръкоположение на Томина Неделя в ПловдивАрхиерейска св. Литургия и свещеническо ръкоположение на Томина Неделя в ПловдивАрхиерейска св. Литургия и свещеническо ръкоположение на Томина Неделя в ПловдивАрхиерейска св. Литургия и свещеническо ръкоположение на Томина Неделя в ПловдивАрхиерейска св. Литургия и свещеническо ръкоположение на Томина Неделя в ПловдивАрхиерейска св. Литургия и свещеническо ръкоположение на Томина Неделя в ПловдивАрхиерейска св. Литургия и свещеническо ръкоположение на Томина Неделя в ПловдивАрхиерейска св. Литургия и свещеническо ръкоположение на Томина Неделя в Пловдив
« предишна новинаследваща новина »