ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска служба на Томина неделя в град Троян

23 април 2017 20:52, Ловчанска митрополия
Архиерейска служба на Томина неделя в град Троян

Планинският град Троян днес посрещна своя духовен архипастир Ловчанския митрополит Гавриил. С празничен звън църковните камбани на храм „Св. преп. Петка“, известиха идването на владиката. Множество вярващи още от сутринта бяха изпълнили красивия и благолепен възрожденски храм, те бяха тук, за да се черкуват на този ден и за да получат архиерейското благословение.

На светата Литургия в съслужение с митрополит Гавриил участваха ставроф. ик. Марин Божков - архиерейски наместник на Троянска духовна околия, ставроф. ик . Кънчо Кабадийски от Ловеч и свещеноик. Станимир Маринков от Троян.

След светата служба в своята проповед митрополит Гавриил говори върху днешното евангелско четиво и за живота на св. ап. Тома. Владиката каза, че народът нарича апостола с думата „неверни“, но това не е правилно, защото ако бихме могли да имаме вярата на св. ап Тома, то ние щяхме да станем светии като него. Той разказа за великите трудове на апостола и за неговата мъченическа смърт. Митрополит Гавриил говори и за Христовия мир, като висше благо, което е пряко свързано с осъществяването делата на вярата в този свят и най-вече с правенето на добро.

Владиката благослови всички вярващи и на всички раздаде иконки на светото Христово Възкресение.

 

 

Снимки

Архиерейска служба на Томина неделя в град ТроянАрхиерейска служба на Томина неделя в град ТроянАрхиерейска служба на Томина неделя в град ТроянАрхиерейска служба на Томина неделя в град ТроянАрхиерейска служба на Томина неделя в град ТроянАрхиерейска служба на Томина неделя в град ТроянАрхиерейска служба на Томина неделя в град ТроянАрхиерейска служба на Томина неделя в град ТроянАрхиерейска служба на Томина неделя в град ТроянАрхиерейска служба на Томина неделя в град ТроянАрхиерейска служба на Томина неделя в град ТроянАрхиерейска служба на Томина неделя в град ТроянАрхиерейска служба на Томина неделя в град ТроянАрхиерейска служба на Томина неделя в град ТроянАрхиерейска служба на Томина неделя в град Троян
« предишна новинаследваща новина »