ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Митрополит Йоан взе участие в празничното отбелязване на втори май в град Плиска

03 май 2017 10:38, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Митрополит Йоан взе участие в празничното отбелязване на втори май в град Плиска

Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи благодарствен молебен пред паметника на свети цар Борис, който се намира в градския площад на Плиска.

В молебена взеха участие духовници от Епархията, а песенно го украси мъжкия църковен хор при митрополитски катедрален храм "Успение Богородично" град Варна с диригент Нели Макавеева.

Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан обърна внимание, че жителите на Плиска са наследници на изключителна и важна духовна приемственост. Светият благоверен цар, приемайки Христовата вяра, направи възможно българският народ да бъде дълбоко и църковно просветен, тоест да има познания за вярата. По този начин нашият народ успя да се влее в онзи велик цивилизационен поток на християнството в света.

В празничното тържество взеха участие областни управители, кметове на общини, представители на общински съвети, общински съветници и други официални лица.

Преди това архиереят освети паметник на свети цар Борис-Михаил в Двора на Кирилицата в град Плиска.

Снимки: Екип на Варненска и Великопреславска света митрополия

 

 

Снимки

Митрополит Йоан взе участие в празничното отбелязване на втори май в град ПлискаМитрополит Йоан взе участие в празничното отбелязване на втори май в град ПлискаМитрополит Йоан взе участие в празничното отбелязване на втори май в град ПлискаМитрополит Йоан взе участие в празничното отбелязване на втори май в град ПлискаМитрополит Йоан взе участие в празничното отбелязване на втори май в град ПлискаМитрополит Йоан взе участие в празничното отбелязване на втори май в град ПлискаМитрополит Йоан взе участие в празничното отбелязване на втори май в град ПлискаОсвещаване на паметника на свети цар Борис-Михаил в Двора на КирилицатаОсвещаване на паметника на свети цар Борис-Михаил в Двора на КирилицатаОсвещаване на паметника на свети цар Борис-Михаил в Двора на Кирилицата
« предишна новинаследваща новина »