ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Изпращане на подготвителната група от Десета детска градина „Радост”, Видин

28 май 2010 22:09, Видинска митрополия
Изпращане на подготвителната група от 10-а детска градина „Радост”, Видин

На 28 май в целодневна детска градина „Радост” № 10, гр. Видин, се състоя концерт по случай изпращането на детската подготвителна група за преминаването им в първи клас.

За празничния концерт децата бяха подготвили програма, която включваше песни, танци, стихотворения и игри.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан празникът на децата бе почетен от високопреподобния архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм „Св. Димитър” Видин, който е стар познайник на децата от детската градина, както и от монах Максим, брат на Бдинския манастир.

След празничната програма децата облечени в тоги, подобаващо за вземане на удостоверения, бяха посрещнати от възпитатели и родители.

Директорката на детска градина „Радост”, г-жа Йорданова, след кратко напътствено слово към децата раздаде удостоверенията им за завършен подготвителен клас.

От свое име и от името на Видинска света митрополия архимандрит Поликарп в своето слово към децата, директорката, възпитателите и родителите благодари за това приятелство с децата и образователния екип на ЦДГ „Радост”, като им пожела Божието благословение да пребъде над тях в мъдрост, разум и напредък в живота.

Архимандрит Поликарп раздаде за молитвен спомен и благословение по една детска Библия на всяко дипломирано дете.

След концерта представен от децата и връчването на удостоверенията, в двора на детската градина бе засадено дърво, което да напомня за любовта на учители към ученици и на ученици към учители.

Текст и снимки: монах Максим

 

 

Снимки

Изпращане на подготвителната група от 10-а детска градина „Радост”, ВидинИзпращане на подготвителната група от 10-а детска градина „Радост”, ВидинИзпращане на подготвителнатата група от 10-а детска градина „Радост”, ВидинИзпращане на подготвителната група от 10-а детска градина „Радост”, ВидинИзпращане на подготвителната група от 10-а детска градина „Радост”, ВидинИзпращане на подготвителната група от 10-а детска градина „Радост”, ВидинИзпращане на подготвителната група от 10-а детска градина „Радост”, ВидинИзпращане на подготвителната група от 10-а детска градина „Радост”, ВидинИзпращане на подготвителната група от 10-а детска градина „Радост”, ВидинИзпращане на подготвителната група от 10-а детска градина „Радост”, ВидинИзпращане на подготвителната група от 10-а детска градина „Радост”, ВидинИзпращане на подготвителна група от 10- та детска градина „Радост”, ВидинИзпращане на подготвителната група от 10-а детска градина „Радост”, Видин
« предишна новинаследваща новина »