ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

С молитва към Бога и водосвет започнаха своята работа новите министри под председателството на Бойко Борисов

04 май 2017 14:27, Отдел "Връзки с обществеността"
С молитва към Бога и водсвет започнаха своята работа новите министри под председателството на г-н Бойко Борисов

С благословението на Българския патриарх Неофит водосвет бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний в кабинета на премиера на Р България.

Веднага след като новите министри, под председателството на Бойко Борисов, положиха клетва в Народното събрание и поеха своите отговорности, по молба на премиера в Министерския съвет бе отслужен водосвет и отправена молитва за успех на новия кабинет.

Митрополит Антоний отправи молитва към Бога да благослови доброто намерение на премиера и членовете на новото ни правителство, и да им помогне в предстоящата им работа. "Да им даде мъдрост, сръчност и умение, та лесно и успешно да вършат своята работа и да я доведат до успешен край", пожела митрополитът.

Архиереят благопожела още на премиера Бойко Борисов, ръководеният от него съвет на министрите и сътрудниците му, с Божията благодатна подкрепа да съумяват с лекота да преодоляват неизбежните трудности, мъдро да изпълняват възложените им задължения, а радостите и поводите за удовлетворение да бъдат повече от неприятностите и огорченията.

В отговор Бойко Борисов отправи благодарност към Българския патриарх Неофит, че в негово лице, и в лицето на архиереите и духовенството на БПЦ, управляващите страната имат ревностни молитвеници и мъдри наставници.

Във водосвета взеха участие и ст. ик. Ангел Ангелов, протосингел на Софийска митрополия и протод. Иван Петков, които след това поръсиха с осветена вода кабинетите на новите министри.

Текст: Александра Карамихалева
Снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

С молитва към Бога и водсвет започнаха своята работа новите министри под председателството на г-н Бойко БорисовС молитва към Бога и водсвет започнаха своята работа новите министри под председателството на г-н Бойко БорисовС молитва към Бога и водсвет започнаха своята работа новите министри под председателството на г-н Бойко БорисовС молитва към Бога и водсвет започнаха своята работа новите министри под председателството на г-н Бойко Борисов
« предишна новинаследваща новина »