ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празнична вечерня в село Чепинци

29 май 2010 22:35, Софийска митрополия
Празнична вечерня в село Чепинци

В неделята, посветена на Всички светии, църквата в с. Чепинци, Софийско, празнува своя храмов празник. По повод настъпващия празник, който се явява и събор на селото, бе отслужена тържествена вечерня от архимандрит Григорий, протосингел на Софийска митрополия. С Негово Високопреподобие съслужиха свещеник Ириней Митов - предстоятел на храма, и софийски свещенослужители.

За да влязат в енорийската радост, бяха дошли множество богомолен народ. В края на вечернята бе извършено петохлебие и по местна традиция бе осветено празнично ястие.

В края на богослужението софийският протосингел напомни за смисъла на празника на Всички светии и как ние като християни трябва да подражаваме на живота и подвига на светите божии угодници. Той каза още, че Църквата възтържествува както със знайните, така и с многото незнайни светии, чиято памет честваме в този ден.

Накрая архимандрит Григорий преподаде първосветителското благословение на Негово Светейшество, благодари на предстоятеля за усърдното му служение като му пожела да бъде все така усърден и примерен свещенослужител и достоен пастир на повереното му стадо.

Текст и снимки: свещеник Лазар Георгиев

 

 

Снимки

Празнична вечерня в село ЧепинциХрам "Всех Святих", с. ЧепинциХрамовата иконаХрам "Всех Святих", с. ЧепинциПразнична вечерня в село ЧепинциПразнична вечерня в село ЧепинциПразнична вечерня в село ЧепинциПразнична вечерня в село ЧепинциБогомолен народПразнична вечерня в село ЧепинциПразнична вечерня в село ЧепинциПразнична вечерня в село ЧепинциПразнична вечерня в село ЧепинциПразнична вечерня в село ЧепинциПразнична вечерня в село Чепинци
« предишна новинаследваща новина »