ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Духовници отслужиха заупокойна молитва за загиналите в борбата срещу хитлерофашизма

09 май 2017 14:04, Варненска и Великопреслaвска митрополия
09 май - Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа

С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, иконом Дончо Александров – предстоятел на храм "Св. Атанасий" и иконом Теодор Стойчев – предстоятел на старинен храм "Успение Богородично" отслужиха кратка заупокойна молитва (трисагий) за загиналите в борбата срещу хитлерофашизма и за всички загинали воини в защита на Отечеството и вярата.

На 9 май България празнува Деня на победата над хитлерофашизма и Деня на Европа. По този повод Община Варна, съвместно с Военноморските сили на Република България и Варненска и Великопреславска света митрополия организира редица прояви.

При Паметника "Осми Приморски полк" се състоя общоградско поклонение с поднасяне на венци и цветя с военен ритуал и с отслужване на трисагий.

От Паметника потегли шествие по бул. "Осми Приморски полк" към Община Варна, където пред сградата тържествено бе издигнат флагът на Европейския съюз по случай Деня на Европа.

Снимки: Екип на Варненска и Великопреславска света митрополия

 

 

Снимки

09 май - Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа09 май - Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа09 май - Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа09 май - Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа09 май - Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа09 май - Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа09 май - Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа09 май - Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа09 май - Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа09 май - Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа09 май - Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа09 май - Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа09 май - Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа09 май - Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа09 май - Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа09 май - Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа09 май - Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа09 май - Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа09 май - Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа09 май - Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа
« предишна новинаследваща новина »