ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Почетен знак на Военната академия в София бе връчен на Патриарх Неофит

12 май 2017 16:29, Отдел "Връзки с обществеността"
Почетен знак на Военната академия в София бе връчен на Патриарх Неофит

Почетен знак с лика на Г. С. Раковски и Почетна грамота получи Негово Светейшество Българският патриарх Неофит от ръководството на Военната академия в София по повод 105-годишнината на висшето военно училище.

Лично началникът на академията генерал-майор Груди Ангелов посети днес Патриаршеския дом, за да връчи почетните отличия на Българския патриарх Неофит.

По време на срещата двете страни разговаряха върху изконната връзка между Църквата и Армията и важната роля, която има военното свещенство за поддържането на воинския дух, мотивацията и единството сред военнослужещите. Патриарх Неофит и генерал Ангелов изразиха желание тези връзки да се заздравяват и да се върви натам: да се върне Църквата и свещенството в Българската армия, както е било преди атеистичния период и каквато е практиката и днес в редица европейски страни.

Генер. Ангелов постави пред Светейшия Български патриарх и Софийски митрополит Неофит въпроса да се направят нужните стъпки, та богослуженията в параклиса "Св. Архангели" на Военната Академия да станат редовни, а не само по повод специални празници.

Бяха обсъдени и някои конкретни въпроси от взаимен интерес и събития със съвместно участие.

Текст: Александра Карамихалева
Снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Почетен знак на Военната академия в София бе връчен на Патриарх НеофитПочетен знак на Военната академия в София бе връчен на Патриарх НеофитПочетен знак на Военната академия в София бе връчен на Патриарх НеофитПочетен знак на Военната академия в София бе връчен на Патриарх Неофит
« предишна новинаследваща новина »