ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска св. Литургия в храм „Св. Николай Софийски“

17 май 2017 14:08, Софийска митрополия
Мелнишки епископ Герасим в храм Св. Николай Софийски

На 17 май, в деня на успението на св. вмчк Николай Софийски, в посветения на него столичен храм бе отслужена празнична св. Литургия. С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, светата богослужба бе възглавена от Мелнишкия епископ Герасим – главен секретар на Св. Синод. В съслужение с него бяха архимандрит Теофан Динев, протойерей Иван Йонов, свещеник Васил Танев и дякон Костадин Тренев.

Песнопенията на утренята изпълняваха клиросните певци Иво Янев и Ивайло Борисов, а на Литургията – храмовият хор с диригент Георги Гичев.

В края на богослужението с пастирско слово за живота и примера на св. Николай Софийски се обърна епископ Герасим, призовавайки събралото се богомолно множество: „Нека и ние бъдем твърди в нашата вяра в Христа в тези трудни времена, да се уповаваме на молитвите на св. Николай Софийски Чудотворец“, а ставр. ик. Спас Спасов – предстоятел на храма, приветства владиката и му поднесе букет цветя.

 

Още снимки може да видите на официалния сайт на Софийска епархия: https://mitropolia-sofia.org/index.php/novini/novini-ot-mitropoliyata/1603-0517

Текст и снимки: Мартин Митов

 

 

Снимки

Мелнишки епископ Герасим в храм Св. Николай СофийскиАрхиерейска св. Литургия в храм Св. Николай СофийскиАрхиерейска св. Литургия в храм Св. Николай СофийскиВелик вход на литургиятаВелик вход на литургиятаПретворяване на св. даровеСвещеническо причащениеАрхиерейска св. Литургия в храм Св. Николай Софийски
« предишна новинаследваща новина »