ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Патриарх Неофит уважи кмета Йорданка Фандъкова при удостояването й с доктор хонорис кауза на Военната академия

22 май 2017 13:50, Отдел "Връзки с обществеността"
Патриарх Неофит уважи кмета Йорданка Фандъкова при удостояването й с доктор хонорис кауза на Военната академия

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит посети днес Военната академия „Г. С. Раковски”, в София, по покана на ръководството на академията и взе участие в тържествения акт по отличаването на г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на гр. София, с почетното научно звание „Доктор хонорис кауза”.

Отличието се връчва по единодушно взето решение на академичната общност за личните усилия на г-жа Фандъкова за изграждането на София като модерен град, за опазване на културното наследство на столицата и активно сътрудничество с Военната академия по общи инициативи в различни направления.

Бяха отчетени заслугите на кмета на София за реконструирането и отварянето за посещение от гражданите на уникалния парк на академията, организирането в него на редица културни събития, както и усилията на столичния градоначалник за издигането на паметник на Васил Левски, паметник на полковник Врангов и параклис-мавзолей в памет на загиналите през Първата световна война български войни в двора на Военната академия.

В своето слово г-жа Фандъкова приветства патриарх Неофит и му благодари, че лично е благословил и подкрепя тези съвместно осъществявани от Столична община и Военната академия патриотични и родолюбиви инициативи. Тя сподели задоволството си от винаги доброто и активно сътрудничество с ръководството на висшeто военно учебно заведение и изрази признателност към академичната му общност за експертната помощ към Столична община в областта на сигурността на гр. София и защитата на гражданите от бедствия и аварии.

Българският патриарх Неофит бе придружаван от Негово Преосвещенство Мелнишки еп. Герасим, главен секретар на Светия Синод и протосингела на Софийска митрополия ставр. ик. Ангел Ангелов. На събитието присъстваха зам.-министъра на отбраната полковник Любомир Пеев, кметът на столична община "Оборище", офицери.

Текст: Александра Карамихалева
Снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Патриарх Неофит уважи кмета Йорданка Фандъкова при удостояването й с доктор хонорис кауза на Военната академияПатриарх Неофит уважи кмета Йорданка Фандъкова при удостояването й с доктор хонорис кауза на Военната академияПатриарх Неофит уважи кмета Йорданка Фандъкова при удостояването й с доктор хонорис кауза на Военната академияПатриарх Неофит уважи кмета Йорданка Фандъкова при удостояването й с доктор хонорис кауза на Военната академияПатриарх Неофит уважи кмета Йорданка Фандъкова при удостояването й с доктор хонорис кауза на Военната академияПатриарх Неофит уважи кмета Йорданка Фандъкова при удостояването й с доктор хонорис кауза на Военната академияПатриарх Неофит уважи кмета Йорданка Фандъкова при удостояването й с доктор хонорис кауза на Военната академия
« предишна новинаследваща новина »