ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Патриарх Неофит изрази съболезнования по повод атентата в Манчестър

23 май 2017 16:12, Отдел "Връзки с обществеността"
Патриарх Неофит

„Ние всички сме чеда на един Небесен Отец и в дни на скръб и изпитания не можем да останем безпричастни към болката и смущението, обзели в този тежък момент британския народ”.

По повод кървавия терористичен атентат в Манчестър, Великобритания, Негово Светейшество Българския патриарх Неофит изпрати своите съболезнования до Нейно Величество Елизабет II, кралица на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия и до Архиепископа на Кентърбъри Джъстин Улби. В съболезнователното писмо се казва: "С дълбока тъга и болка приехме известието за кървавия терористичен атентат на 22 май в Манчестер, при който бе прекъснат в ранна възраст живота на повече от 20 души и десетки невинни бяха ранени. Този акт е поредното грубо посегателство срещу най-ценния дар от Бога – живота, срещу мира, доверието и любовта между хората.

Ние всички сме чеда на един Небесен Отец и в дни на скръб и изпитания не можем да останем безпричастни към болката и смущението, обзели в този тежък момент британския народ. Ето защо, от свое име и от името на клира и миряните на Българската православна църква, изказвам най-искрени съболезнования на Вас и близките на загиналите и пострадалите. Молим Всеподателя Бога – „Отец на милосърдието и Бог на всяка утеха, Който ни утешава при всяка наша скръб” /2Кор. 1:3/, да даде сили на всички скърбящи да превъзмогнат мъката от тежката загуба и скорошно възстановяване на пострадалите, а на всички нас - благодатни сили и мъдрост, за да живеем достойно, в мир и добра воля помежду ни!

+ НЕОФИТ, патриарх Български

23.05.2017 г.

София

 

 

« предишна новинаследваща новина »