ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Патриарх Неофит прие днес проф. Дитмар Шон, директор на Института за Източните църкви в Регенсбург, Германия

23 май 2017 16:54, Отдел "Връзки с обществеността"
Патриарх Неофит прие днес проф. Дитмар Шон

Професор Дитмар Шон от Регенсбургския университета и директор на Института за Източните църкви в Регенсбург, Германия, в който са специализирали редица български богослови – преподаватели и духовници, посети днес Негово Светейшество Българския патриарх Неофит. Гостът бе придружаван от декана на Богословския факултет при Софийския университет проф. Александър Омарчевски и проф. Божидар Андонов от същия факултет. В срещата взе участие и протосингелът на Софийска митрополия ставр. ик. Ангел Ангелов.

Проф. Шон запозна Патриарх Неофит с основните направления на Източно-църковния институт в Регенсбург и традиционно добрите контакти с Богословските школи от поместните православни църкви, както и с някои съвместни научни и образователни проекти по които работят с Богословския факултет при СУ.

Като сподели повишения интерес на студентите от различни специалности при Регенсбургския университет да изучават историята и учението на Православната църква, той изрази увереност, че взаимното опознаване между хората от различни вероизповедания помага те да живеят заедно в мир, разбирателство и уважение, оставайки си различни.

Двете страни се съгласиха, че проблемите свързани със секуларизма и глобализацията са общи за всички християнски деноминации.

Текст: Александра Карамихалева
Снимки: Мартин Митов

 

 

Снимки

Патриарх Неофит прие днес проф. Дитмар ШонПатриарх Неофит прие днес проф. Дитмар ШонПатриарх Неофит прие днес проф. Дитмар ШонПатриарх Неофит прие днес проф. Дитмар Шон
« предишна новинаследваща новина »