ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

24 май в Ловчанска епархия

24 май 2017 21:40, Ловчанска митрополия
24 май в Ловчанска епархия

С благодарствен към Бога молебен в Катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“ започнаха тържествата по случай деня на Българската просвета и култура и на славянската писменост в престолния на епархията град Ловеч. Молебена отслужи Високопреосвещеният Ловчански митрополит Гавриил заедно с част от ловешкото духовенство. Молитвено в храма присъстваха областният управител г-н Георги Терзийски, кметът на града г-жа Корнелия Маринова, депутати, общественици, гражданство и ученици.

След молебена тържеството продължи на площада пред храма със специална програма.

В словото си към събралото се множество от жители и гости на града митрополит Гавриил каза, че тази пролет Ловеч получи голям подарък – новия Катедрален храм посветен на светите славянски първоучители и ето, че днес за първи път тук бе отслужен молебен към св. св. Кирил и Методий. Ние ги помолихме да благословят нашия град и нашето Отечество с мир, благоденствие и благополучие, и да ни даруват тази любов към Бога и хората, в името на която те са извършили своя просветителски подвиг.

След края на тържеството Ловчанският митрополит Гавриил отпътува за град Етрополе, там той също участва в тържества посветени на днешния светъл за всички българи ден, а също така освети новия хотелски комплекс „Етрополия“, намиращ се в центъра на града и построен от „Елаците МЕД“ АД, които в лицето на г-н Цоло Вутов са и едни от основните дарители на новия Катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ в Ловеч.

 

 

Снимки

24 май в Ловчанска епархия24 май в Ловчанска епархия24 май в Ловчанска епархия24 май в Ловчанска епархия24 май в Ловчанска епархия24 май в Ловчанска епархия24 май в Ловчанска епархия24 май в Ловчанска епархия
« предишна новинаследваща новина »