ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Възнесесние Господне в светата Бачковска обител

25 май 2017 14:09, Бачковска света обител
Възнесение Христово, икона от иконостаса на главната църква, ХVІІв.

Четиредесет дни изчака Господ Бог наш Иисус Христос, за да се изпълни определеното за човешката Му природа и да се възнесе при Отца. И тъй на днешния ден В Бачковската света обител бе отслужена тържествена св. Литургия, прославяща встъпването в спасителната му сила на нашия Спасител, седнал отдясно на Отца и съзерцаващ съдбините човешки в неумолимия им ход към деня на Съда и въздаянието, на завръщането Му и отсъждането всекиму според делата, в изпълнение на промисъла на Отца.

Богослужението бе изпълнено он Месемврийския епископ Яков, игумена на манастира архим. Симон и цялото манастирско братство.

Текст и снимки: Стамен Пепелишев

 

 

Снимки

Възнесесние Господне в светата Бачковска обителВъзнесесние Господне в светата Бачковска обителВъзнесесние Господне в светата Бачковска обителВъзнесесние Господне в светата Бачковска обителВъзнесесние Господне в светата Бачковска обителВъзнесесние Господне в светата Бачковска обителВъзнесесние Господне в светата Бачковска обителВъзнесесние Господне в светата Бачковска обителВъзнесесние Господне в светата Бачковска обител
« предишна новинаследваща новина »