ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска служба на Възнесение Господне в Ботевград

25 май 2017 19:23, Ловчанска митрополия
Архиерейска служба на Възнесение Господне в Ботевград

Много храмове са посветени на светото Възнесение Господне, такъв е и храмът в град Ботевград.

Днес тук високопреосвещеният Ловчански митрополит Гавриил отслужи Света Литургия. В съслужение с владиката участваха свещеноиконом Борис Стилианов - архиерейски наместник на Ботевградска духовна околия, свещеноиконом Николай Стилианов и свещеномонах Михаил Диловски - игумен на Чекотинската света обител.

След службата в пълния с вярващи храм митрополит Гавриил говори за светото Възнесение на нашия Господ Иисус Христос, както и за смисъла, значението и освещаващото действие на църковните тайнства.

 

 

Снимки

Архиерейска служба на Възнесение Господне в БотевградАрхиерейска служба на Възнесение Господне в БотевградАрхиерейска служба на Възнесение Господне в БотевградАрхиерейска служба на Възнесение Господне в БотевградАрхиерейска служба на Възнесение Господне в БотевградАрхиерейска служба на Възнесение Господне в БотевградАрхиерейска служба на Възнесение Господне в БотевградАрхиерейска служба на Възнесение Господне в БотевградАрхиерейска служба на Възнесение Господне в БотевградАрхиерейска служба на Възнесение Господне в БотевградАрхиерейска служба на Възнесение Господне в Ботевград
« предишна новинаследваща новина »