ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

СВ. СИНОД ОТКРИ СВОЯТА БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА"

31 май 2017 19:51, Българска Патриаршия
Ловчанският митр. Гавриил откри кампанията "Деца рисуват за деца"

В навечерието на Деня на детето (1 юни) Св. Синод на БПЦ-БП в лицето на Високопреосвещения Ловчански митрополит Гавриил откри своята благотворителна кампания "Деца рисуват за деца".

На 31 май 2017 г. в лобито на хотел "Маринела" (гр. София) митрополит Гавриил приветства съорганизаторите на милосърдната инициатива - вестник „24 часа”, хотел „Маринела” и Сдружение „Маринела”, както и всички официални гости и граждани, които се включиха в светлото тържество. Ръководителят на Културно-просветния отдел подчерта, че Св. Синод се е постарал да намери най-добра изява за децата-творци и най-полезно приложение на богатия архив от техни творби - лауреати на синодалния Национален конкурс „Възкресение Христово”. Така тяхното творчество, посветено на Възкресението, дарява доброта, светлина, надежда и любов. Митрополит Гавриил предаде благословението на Светейшия Български патриарх Неофит за успех на благотворителната кампания с пожелание тя да принесе максимална полза и да спомогне както за закупуването на скъпоструваща медицинска апаратура за Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания, така и за поощрение на малките художници по пътя на вярата и добродетелността.

Искрени приветствия произнесоха зам.-омбудсманът на РБългария г-жа Диана Ковачева, зам.-председателят на парламентарната група на ПП "ГЕРБ" в 44-то НС г-н Красимир Велчев, гл. редактор на в-к "24 часа" г-н Борислав Зюмбюлев и директорът на Сдружение "Маринела" г-жа Ангелина Ангелова. Всички те изразиха сърдечната си и пълна подкрепа към инициативата на Св. Синод. Г-н Красимир Велчев подчерта, че това е възможно най-добрият начин за подкрепа на детското израстване - чрез пълно реализиране на детското творчество в солидарност със страдащите им връстници - най-нуждаещите се членове на обществото. В хода на празника г-жа Ангелина Ангелова се обърна към представителите на БПЦ с думите: "Благодарим ви за добрите ви сърца!"

Синдикатът на българските учители също изпрати свой представител в уверение на своята последователна подкрепа към усилията на Св. Синод за възраждане на възпитанието и образованието на подрастващите в православните християнски ценности и висока култура.

В хода на благотворителната изложба се роди идея за подпомагане на кампанията и от страна на българския парламент, която ще бъде допълнително обсъдена и представена на вниманието на Св. Синод. Г-н Велчев наблегна върху това, че църковната и държавната подкрепа за децата изгражда в тях удовлетворение и високо самосъзнание за бъдещата им отговорност към развитието на обществото и служенето на родината.

Ловчанският митрополит Гавриил лично прие множеството поздравления за синодалната инициатива и обяви, че за събираните средства ще се изготвят периодични протоколи за пълна отчетност в края на благотворителната кампания.

След официалната част започна и откупуването на детските творби, експонирани на благотворителната изложба във фоайетата на хотел "Маринела".

Включете се и Вие!

Заповядайте в хотел „Маринела” и помогнете на болните български деца.

В кампанията можете да дарите колкото желаете и можете. За откупуването на картина препоръчителният минимален праг е 50 лв.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Адрес: х-л "Маринела", бул. „Джеймс Баучер“ № 100, гр. София.

Транспорт: метролиния 2 ("Надежда-Лозенец"), метростанция "Джеймс Баучер".

Още подробности за кампанията и начина за включването Ви в нея:

http://bg-patriarshia.bg/news.php?id=235426

Текст: Десислава Панайотова
Снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Детските творби, които ще донесат здраве и усмивки на много деца!Д-р Десислава Панайотова от КПО на Св. Синод при откриването на кампаниятаЛовчанският митр. Гавриил откри кампанията "Деца рисуват за деца"В подкрепа на българските деца!Д-р Пенка Христова - секретар на КПО при откриването на кампаниятаДа подкрепим българските деца!Д. Иван Иванов и доц. Костадин Нушев при откриването на кампаниятаЗаедно в подкрепа на българските деца!
« предишна новинаследваща новина »