ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Семинар на тема "Християнски основи на обществото" - първи от цикъл семинари

02 юни 2010 13:48, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Семинар

На 29 май в Духовно-просветния център към храм “Св. архангел Михаил”, гр. Варна, се проведе семинар на тема “Християнски основи на обществото”, който е част от цикъл на тема „Общество и Църква”, организиран от фондация “Конрад Аденауер” и Варненска и Великопреславска света митрополия.

Семинарът беше открит от Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит д-р Кирил. Модератор на проявата беше богословът г-н Климент Христов.

Участие в събитието взеха професори и студенти от Богословския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", юристи, представители на политически партии, на държавни институции и различни организации, учители, българи живеещи в чужбина и др.

По време на семинара бяха изнесени следните доклади от представители на Богословския факултет на Софийския университет:

„Християнски основи на обществото” представи доц. д-р Емил Трайчев, декан на Богословски факултет "Св. Климент Охридски" гр. София;

„Православната църква като стълб в историята на България” от проф. Божидар Андонов;

„Положението на Църквата в България днес” от доц. д-р Константин Нушев.

Събитието завърши с кръгла маса, на която участниците обсъдиха какво означава и как може в съвременния свят да постъпваме, позовавайки се на християнско-етичната отговорност.

Цикълът семинари, организирани от фондация "Конрад Аденауер" и Варненска и Великопреславска света митрополия, ще продължи по следните теми:

11 - 13 юни 2010 г. - на тема “Антропология и правова държава”;

16 - 18 юли 2010 г. - на тема “Социална пазарна икономика”;

24 - 26 септември 2010 г. - на тема “Европа и Европейският съюз”.

На заключителната сесия Варненският и Великопреславски митрополит д-р Кирил, под чиято егида се провеждат обсъжданията, тържествено ще връчи сертификати на всички участници.

 

 

Снимки

СеминарСеминарСеминарСеминар
« предишна новинаследваща новина »